Hypotheek Maximaal Berekenen


Hypotheek maximaal berekenen

Weinig mensen zijn in Nederland in de gelegenheid om van hun spaargeld een huis te kopen. Veel gebruikelijker is om een maximale hypotheek af te sluiten bij een bank of een financieringsmaatschappij. Een hypotheek is een hypothecaire lening met onroerend goed, in de meeste gevallen een huis, als onderpand. Belangrijk bij het afsluiten van een hypotheek is dat u de termen goed uit elkaar kunt kennen. Als afnemer van een hypothecaire lening bent u de verstrekker van de lening en de financieringsmaatschappij neemt de hypotheek. Dit komt omdat u als het ware het eerste recht op koop afstaat in het geval van financiële problemen.

Wat kunt u maximaal lenen?


De financiële instelling zal altijd eerst om de tafel willen met u om door te spreken hoe uw financiële situatie in elkaar zit. Aan de hand daarvan wordt het daadwerkelijke leningbedrag bepaalt. Wel zijn er een aantal vuistregels die in de meeste gevallen op gaan. Bij het verstrekken van een hypotheek gaat de bank of geldverstrekker uit van de executiewaarde van uw huis. Dit is ongeveer 85% van de marktwaarde. Vervolgens kunt u een maximale hypotheek aanvragen van 125% van deze marktwaarde. Aan de hand van deze standaardregels kunt u eenvoudig een indicatie voor uw maximale hypotheek krijgen. Natuurlijk dient u hierbij in het achterhoofd te houden dat er vooral gekeken wordt naar uw onderpand en financiële situatie als basis voor de hypothecaire lening.

Bijzonderheden en maximale hypotheek berekenen

 

Bij het afsluiten van een hypotheek kunt u dit doen volgens de regels van de NHG, Nationale Hypotheek Garantie. U betaalt dan eenmalig een
percentage van uw hypothecaire lening aan Stichting Waarborgfonds Eigen Lening. Zij springen vervolgens bij op het moment dat u niet meer aan uw financiële verplichtingen, betreffende de hypotheek, kunt voldoen. Voor het berekenen van uw maximale hypotheek kunt u op het internet terecht bij verschillende sites. U dient daar voor in de meeste gevallen op te geven hoeveel u ongeveer verdient en wat de huidige waarde is van uw woning of pand. Het berekenen van de maximale hypotheek is doorgaans vrijblijvend en dient puur ter indicatie. Het is goed om te weten dat het werkelijk te lenen bedrag iets hoger of lager kan uitvallen.