Hypotheek rente

Hypotheekrente vergelijken doe je gewoon online

Wanneer je op zoek gaat naar een ander huis, is het wel fijn als je weet wat je kunt lenen. Een lening voor een huis gaat, over het algemeen, over meer dan een paar tientjes en dus is het zaak je goed voor te bereiden. Je wilt de maximale hypotheek berekenen en aan de hand daarvan besluiten of je dit bedrag ook daadwerkelijk wilt lenen (en afbetalen). Wat je ook niet moet vergeten is dat er bij een lening altijd nog extra kosten zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan de hypotheekrente. Dat is de rente die je betaalt op een hypotheek. Dit lijkt altijd om maar een paar procent te gaan, maar als je alles bij elkaar optelt, kan dat nog flink in de papieren lopen. De hypotheekrente vergelijken is dan dus van belang.

De hypotheekrente vergelijken doe je online

Zeker om een eerste indicatie te krijgen van je maximale hypotheek en de daarbij behorende hypotheekrente is het heel handig dat je dat kunt bekijken vanuit je eigen luie stoel. Je hoeft hiervoor maar een paar gegevens in te vullen en voor je het weet rollen er bedragen over je scherm. Dit is, even voor de duidelijkheid, een indicatie, een idee. Je kunt dit aanhouden als richtbedrag en als richtidee voor de hypotheekrente. Als je overgaat tot de koop van je huis, dan is het wel verstandig om even een afspraak te maken met de hypotheekadviseur.

Spaar zelf ook voldoende!

Voorheen was de sky the limit op het gebied van hypotheken. Je kon (bijna) ieder bedrag lenen dat je wilde. Sterker nog, je sloot een nieuwe hypotheek af op het moment dat je een nieuwe auto nodig had. Nu, die tijd is geweest. Je hebt tegenwoordig ook een groot deel eigen geld nodig om een hypotheek te kunnen afsluiten. DIt zorgt er uiteindelijk voor dat veel minder mensen in de financiële problemen komen.

Wil je duidelijkheid en zekerheid?

Dan is het zeker van belang om een (online) afspraak in te plannen met een van de hypotheekadviseurs. Zij kunnen je vertellen wat de hypotheekrente is op de hypotheek die jij wilt en of er misschien een (beter) alternatief is. Door je goed te laten voorlichten kun je een goed gefundeerde beslissing nemen. Want vergis je niet, de looptijd van een hypotheek is minimaal 10 en maximaal 30 jaar! Je bent, bij een verkeerde of te dure beslissing dus niet zomaar van je hypotheek af. De hypotheekadviseur kan je alle mogelijke opties voorrekenen. En dat is een veilig gevoel.