Woning

Wanneer schakel je een hypotheekadviseur in?

Een hypotheek afsluiten doe je niet elke dag, en het is een grote financiële beslissing. Omdat je misschien wel wat hulp kunt gebruiken bij het maken van je keuze, kun je misschien beter een hypotheekadviseur inschakelen. Maar wat kost een hypotheekadviseur nou en wat zijn de voordelen? In dit artikel lees je waarop je moet letten bij het maken van je keuze!

1. Wat heb je aan een hypotheekadviseur?

Je zult wel denken wat kan een hypotheekadviseur wat ik zelf niet kan? Het antwoord is heel weinig, maar het bespaart je gewoon veel tijd en een hypotheekadviseur heeft de nodige kennis al in huis. Zo vergelijkt een hypotheekadviseur meerdere hypotheken en kijkt wat het beste bij jouw situatie past. Van de actuele hypotheekrente opvragen tot het bemiddelen bij de hypotheekverstrekker, een hypotheekadviseur zorgt dat alles in goede banen wordt geleid. Ook het berekenen van een hypotheek kun je soms overlaten aan een adviseur.

2. Waar vind je een goede adviseur?

Oké, je bent om het is tijd om een adviseur in de te schakelen want dat scheelt tijd en geld uiteindelijk. Je moet dus nu op zoek naar een goede hypotheekadviseur, maar hoe vind je die? Er zijn verschillende websites waar je ook adviseurs kunt vergelijken. Maar een veilige keuze kan de consumentenbond zijn.

3. Rentekorting & Onderhandelen

Als je je eigen geld inbrengt dan kun je vaak hiervoor rentekorting krijgen. Je kunt hierbij denken aan een rentekorting tussen de 0.20 – 0.25 %  Je moet natuurlijk niet verwachten dat er net als vroeger keihard onderhandeld kan worden. Vroeger kon een hypotheekadviseur nog wel een meer uit zo een onderhandeling krijgen, maar dat is helaas niet meer zo.