Financiën en Verzekeringen

Een toekomst met groen beleggen?

Het milieu wordt steeds belangrijker. Nu al zien we steeds meer groene beleggingen terugkomen, en in de toekomst wordt dit steeds groter. Ook wordt het ESG-keurmerk belangrijker, dit keurmerk filtert bedrijven op hoe goed ze zijn op het gebied van milieu. Maar is er wel een toekomst met groen beleggen?  En wat zijn de rendementen die je kunt behalen als je kiest voor een toekomst met groene beleggingen? In dit artikel lees je hier meer over.

Waarom groen beleggen?

Met de opwarming van de aarde is iedereen bekend. Door het uitstoten van diverse gassen, gaat de temperatuur op aarde omhoog, met alle gevolgen van dien. Door in groene bedrijven te beleggen, kan dit effect verminderd worden. Daarnaast kun je met dit soort beleggingen ook nog steeds erg mooie rendementen behalen. Je slaat dus twee vliegen in één klap. Ideaal toch?

Het klinkt allemaal mooi: een toekomst met groen beleggen. Toch moet je als belegger met een aantal punten rekening houden als je groen gaat beleggen:

  • De kosten
  • De uitsluitingen
  • De rendementen
  • Jouw doel

De kosten voor groene beleggingen, vooral groene ETF’s, zijn over het algemeen hoger. Dit betekent dat je per definitie een lager gegarandeerd rendement hebt met betrekking tot kosten. Dit is dus iets om rekening mee te houden. Daarnaast zitten in all country ETF’s die het ESG-keurmerk gebruiken, niet alle producten die de all country index volgen. Er zijn dus uitsluitingen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat deze uitsluitingen nauwelijks invloed hebben op het rendement en het risico. Toch is dit iets om rekening mee te houden, vooral als je in specifieke bedrijven wilt beleggen.

De rendementen zijn dus ongeveer hetzelfde op het gebied van groene ETF’s. Omdat het milieu steeds belangrijk wordt, zou je zeker kunnen stellen dat er een toekomst met groen beleggen aan zit te komen. Als de kosten wat omlaag gaan, dan is dit zeer interessant om naar te gaan kijken als belegger. Let wel op dat het groen beleggen past bij jouw plan en beleggingsdoelen. Probeer een duidelijk plan te hebben en bepaal op deze manier of jij gaat beginnen met groen beleggen. De verwachtingen zijn dat in de toekomst groen beleggen steeds meer de norm wordt en dat overheden dit waarschijnlijk ook gaan stimuleren.

Meer weten over groen beleggen?

Een toekomst met groen beleggen zit er dus hoogstwaarschijnlijk echt aan te komen. Profiteer hiervan door nu al een duidelijk plan te maken en door op kosten van diverse beleggingsproducten te letten. Zo ben jij optimaal voorbereid en kun je profiteren van deze mooie ontwikkeling. Wil jij meer informatie over deze vorm van beleggen? Ga dan naar https://bankr.nl/beleggen/groen-beleggen/. Op deze website kun jij meer informatie vinden over deze vorm van beleggen en kun je direct een goede broker uitzoeken. Zo kun je snel beginnen met groen beleggen en kun je mogelijk mooie rendementen halen. Waar wacht je dus nog op? Ga nu naar de bovenstaande website en doe die informatie op. Heb je nog vragen? Neem dan contact op via de website, zo wordt je snel en deskundig geholpen.