Tips

Waarom Ripple zo interessant is voor investeerders?

De organisatie Ripple is in 2012 opgericht en heeft sindsdien zijn strepen verdient in wereld van blockchain en cryptocurrency. Het is een volwaardig bedrijf dat inmiddels miljarden waard is. De XRP cryptovaluta op het Ripple netwerk is een van de populairste cryptocurrencies, wat zowel terug te zien is in de marktkapitalisatie als het handelsvolume.

Ripple heeft al veel belangrijke klanten in de financiële sector opgedaan waardoor het vertrouwen in de organisatie en de cryptocurrency steeds groter wordt. Klanten zijn onder andere Bank of America, Royal Bank of Scotland en UBS. Ook diverse investeringsmaatschappijen en grote bedrijven zoals Google en Santander staan sterk achter deze blockchain technologie.
Men kan de XRP zien als een aandeel in de Ripple organisatie. Ruim de helft van alle XRP in omloop is echter wel in handen van het bedrijf Ripple. Hoewel het niet logisch zou zijn dat het zou gebeuren, is het wel belangrijk om rekening te houden met de mogelijkheid dat de koers van Ripple instort wanneer XRP-eigenaren van Ripple zelf hun aandelen massaal in de verkoop doen.

Het voordeel van handelen via een exchange is dat de kosten lager liggen dan bij een wisselkantoor. Het nadeel is dat het omslachtiger is en enig technisch inzicht vergt. Een ander “nadeel” is dat een gemiddelde exchange meer van je wil weten dan een bitcoin wisselkantoor. Je moet jezelf dus vaak identificeren door bijvoorbeeld het uploaden van een paspoort of rijbewijs. Een gemiddeld wisselkantoor heeft vaak genoeg aan het overmaken van een controlebedrag.

Toch zou ik persoonlijk altijd voor Bitvavo kiezen. Het platform is beveiligd met een modern beveiligingssysteem: twee-factor authenticatie, SMS bevestigingen, e-mailbevestigingen en apparaatbeheer. De tegoeden van Bitvavo-gebruikers worden verder ondergebracht bij een onafhankelijke stichting genaamd Stichting Bitvavo Payments.

Ripple kopen met een eigen Ripple wallet bij Bitvavo