geld

Wat is cryptogeld?

Cryptocurrency is een digitaal betalingsmechanisme dat niet afhankelijk is van banken voor transactieverificatie. Het is een peer-to-peer betalingssysteem waarmee iedereen geld kan verzenden en ontvangen. Cryptocurrency-betalingen bestaan ​​uitsluitend als digitale invoer in een online database die specifieke transacties identificeert, in plaats van als tastbaar geld dat wordt rondgedragen en uitgewisseld in de echte wereld. Transacties met bitcoin-fondsen worden vastgelegd in een grootboek. Digitale portemonnees zijn waar cryptocurrency wordt bewaard. De term cryptocurrency verwijst naar het gebruik van encryptie om transacties te verifiëren. Dit betekent dat gespecialiseerde codering vereist is om bitcoin-gegevens op te slaan en te transporteren tussen portefeuilles en naar openbare grootboeken. Het doel van versleuteling is het waarborgen van beveiliging en veiligheid.

Hoe werkt cryptovaluta?

Cryptocurrencies zijn gebaseerd op blockchain, een gedistribueerd grootboek dat alle transacties bijhoudt die worden bijgewerkt en onderhouden door valutahouders. Mijnbouw is een techniek die rekenkracht gebruikt om complexe wiskundige problemen op te lossen die munten verdienen om cryptocurrency-eenheden te construeren. Gebruikers kunnen de valuta’s ook kopen bij makelaars en deze opslaan en uitgeven via gecodeerde portefeuilles. Je kunt beleggen in crypto als je gelooft dat hun technologie de toekomst zal zijn van het hele financiële systeem.

Hoe cryptovaluta op te slaan

Je moet het veilig bewaren om te voorkomen dat hackers of diefstal plaatsvinden zodra je bitcoins hebt verkregen. Cryptocurrency wordt vaak bewaard in crypto-wallets die fysieke hardware of online software zijn die de privésleutels van uw munten veilig bewaren. Sommige beurzen bieden portefeuillediensten waarmee u rechtstreeks via de site kunt opslaan. Niet alle beurzen of makelaars zullen u onmiddellijk portefeuillediensten leveren. De term hot wallets verwijst naar de crypto-opslag die online software gebruikt om de privésleutels van uw activa te beschermen. Uw cold wallets of hardware wallets vertrouwen op offline elektrische apparaten om uw privésleutels veilig op te slaan in tegenstelling tot hot wallets. U kunt Yieldt raadplegen voor meer informatie over cryptocurrency.