financieel

Wat kun je doen tegen de hoge inflatie?

Het leven is duur en het wordt steeds duurder. Dit is iets wat wij allemaal merken. De een zal het meer merken dan de ander, maar de inflatie heeft effect op iedereen. Het is namelijk zo dat de inflatie gedurende de afgelopen jaren ontzettend hard is gestegen. Hierdoor wordt je geld dus in een vrij snel tempo minder waard. De prijzen van vrijwel alle producten en diensten zijn hierdoor duurder geworden, maar veel lonen stijgen niet net zo hard mee. Daarom is het belangrijk dat je zelf actie onderneemt om te voorkomen dat jij veel last krijgt van de inflatie. 

 

Er zijn veel verschillende dingen die je zou kunnen doen om minder last te hebben van de inflatie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je best te doen om zo veel mogelijk geld te besparen. Dat zorgt er namelijk voor dat je wel producten koopt die duurder zijn dan eerst, maar dat je er minder van nodig hebt. Hiermee compenseer je eigenlijk de inflatie. Echter, dit is een manier om je te wapenen tegen inflatie die lang stand zal houden. Als de inflatie verder blijft oplopen, kun je uiteindelijk niet meer genoeg besparen om hier geen last van te hebben. Daarom is het slim om op zoek te gaan naar andere oplossingen. 

Investeer in goud

Je kunt je geld waarschijnlijk beter investeren in iets wat niet snel zijn waarde verliest. Tijdens periodes van inflatie is er vaak veel onzekerheid in de markt, wat er voor zorgt dat prijzen van veel aandelen erg heen en weer schommelen. Als je goud koopt, heb je dit probleem vaak niet. Goud is erg schaars en erg gewild. Hierdoor heeft dit een hoge waarde en is het erg waardevast. De goudprijs is dus bij lange na niet zo volatiel als de prijs van cryptomunten. Goud is een goed middel om je tegen de inflatie te wapenen. Je zult hier niet veel geld mee verdienen, maar in principe moet de prijs van goud langzaam maar zeker meestijgen met de inflatie. Daarom is fysiek goud kopen een goed idee voor mensen die op de lange termijn een oplossing willen voor de hoge inflatie. Ook kun je fysiek zilver kopen als je hier liever in investeert.

Investeer in vastgoed

Het voordeel van het investeren in goud en zilver is het feit dat je dit al met hele kleine bedragen kunt doen. Als je zelf wilt investeren in vastgoed, is daar relatief veel geld voor nodig. Echter, vastgoed is een behoorlijk waardevast product gezien het feit dat de intrinsieke waarde van een huis niet zal veranderen. Zolang jij een huis of ander pand goed onderhoudt, blijft dit hetzelfde huis. Natuurlijk kan de markt veranderen, maar je weet in ieder geval zeker dat het huis een bepaalde waarde vertegenwoordigt en daarnaast kun je het verhuren. Door het verhuren van een woning kun je ervoor zorgen dat je maandelijks een beetje extra inkomen hebt. Daarom is dit een goede manier om jezelf te wapenen tegen inflatie. Je krijgt namelijk maandelijks geld binnen door de verhuur van je woning en daarnaast is de woning, na het afbetalen van een eventuele hypotheek, helemaal jouw eigendom.