financieel

Zoek de beste broker van Nederland

Ben je van plan aandelen te kopen om te beleggen, dan krijg je automatisch te maken met een broker. Door het vergelijken van de verschillende aandelen brokers, kom je erachter wat de beste voor jou is. Hierbij spelen belangrijke elementen mee zoals de klantenservice, de tarieven en de voor en nadelen. Wil je aandelen kopen en verkopen dan is dit niet gratis, over het algemeen betaal je een fee aan de broker en transactiekosten over de transactie die je doet. Dit kan berekend zijn aan de hand van een vast bedrag, of een bepaald bedrag per maand.

aandelen te kopen

Waarom zijn er kosten aan verbonden?

Wat voor kosten je ook betaald bij een broker, het platform waarop de transacties worden gedaan kost ook geld. Kosten kunnen verschillen per broker, deze hanteren namelijk geen vast bedrag hiervoor. In de meeste gevallen hangt het ook af van het bedrag wat je wil beleggen, hoe actiever je bent met beleggen hoe meer je betaald. Iemand die maar af en toe een belegging doet zal ook niet veel betalen, ook kunnen er valutakosten worden berekend door het omrekenen ervan. Bij welke broker je ook handelt, door aandelen te kopen betaal je altijd geld.

Waar kan je in beleggen?

Bij het kiezen van een broker, is het goed op te letten of deze de keuze aanbiedt waar jij naar op zoek bent. Het is erg belangrijk om te kijken naar het handelsplatform, of deze heeft wat je wenst. Kun je voldoende analyses doen, hoe zien de grafieken eruit en natuurlijk de financiële overzichten. Nog belangrijker is de betrouwbaarheid, een broker die onder toezicht staat van de AFM voldoet aan alle wet en regelgeving. Maak je gebruik van een buitenlandse broker, dan moet je er rekening mee houden dat je bij problemen vast kan lopen op de wetgeving.