overwaardeWoning

De overwaarde over je woning: de moeite van het benutten waard

Als je al een tijdje de eigenaar bent van een woning en je stationair je hypotheek aan het afbetalen bent, dan is de kans groot dat je ondertussen al een aardige overwaarde hebt opgebouwd over je woning. Overwaarde hebben betekent dat je hypotheekschuld lager is dan de huidige marktprijs van je woning. Gezien de almaar stijgende huizenprijzen kan die overwaarde ook nog eens in snel tempo toenemen. Hoe dan ook, wat niet iedereen weet is dat je die overwaarde benutten kunt. Dit kan in het bijzonder aan te raden zijn in het scenario waarin je van plan bent nog zeer lang in je huidige huis te blijven wonen. In dat geval kan het namelijk zonde zijn niets met die overwaarde te doen. Wel benut je je overwaarde uiteraard bij voorkeur als je er een goede reden voor hebt. Denk hierbij aan het opvangen van onverwachte financiële tegenvallers, het financieren van een verbouwing aan je huis of het herinvesteren in een ander project. 

Voordat je voor een strategie kiest om je overwaarde te benutten is het wel aan te raden eerst in gesprek te gaan met een expert op het gebied van financiën in het algemeen en het benutten van overwaarde in het bijzonder. Lees verder om hier meer over te weten.

Overwaarde benutten

Schakel je advies in? Zoek een financieel specialist met deze eigenschappen

Als je op zoek bent naar een financieel specialist om je te laten bijstaan in het benutten van je overwaarde, zoek dan een specialist met deze kenmerken:

  • Men betracht volledige onafhankelijkheid en onpartijdigheid.
  • Men kent alle mogelijkheden – en alle voor- en nadelen ervan – tot het benutten van overwaarde.
  • Men biedt de diensten tegen redelijke tarieven aan.
  • Er is geen sprake van afsluitprovisies of iets dergelijks.
  • Je krijgt snel antwoord op je vragen, ook ’s avonds en in het weekend.