financieel

Bedrijfspanden (ver)huren

Het is belangrijk om een goede ruimte te hebben voor jouw bedrijf. Je wil natuurlijk wel dat je werknemers een fijne werkplek hebben. Ook is jouw bedrijfspand een visitekaartje voor je bedrijf. Wanneer er klanten op bezoek komen, vormt het bedrijfspand een groot onderdeel van het oordeel over jouw bedrijf. Ben je nog op zoek naar een bedrijfspand in Akkrum? Laat dan een taxatie commercieel vastgoed Akkrum uitvoeren. 

taxatie commercieel vastgoed akkrum

Wat is een taxatie?

Bij een taxatie commercieel vastgoed Akkrum wordt de verkoopwaarde van een pand bepaald door een deskundige taxateur. Het is nodig om deze verkoopwaarde te bepalen, zodat er een hypotheek kan worden aangevraagd. Een taxatie moet altijd worden uitgevoerd door een onafhankelijke taxateur. Dit betekent dat de taxateur niet betrokken mag zijn bij de koop of verkoop van het pand. 

Voor het bepalen van de verkoopwaarde van een bedrijfspand wordt er onder andere gekeken naar het soort pand, het bouwjaar van het pand, de staat en het onderhoud van het pand, de ligging en het energielabel. Ook de lokale woningmarkt wordt meegenomen voor het bepalen van de verkoopwaarde. Vervolgens stelt de taxateur een taxatierapport op. Hierin staan de verkoopwaarde van het pand, evenals de belangrijkste eigenschappen en omgevingsfactoren. Het taxatierapport is een officieel document dat door de bank, de Belastingdienst en verzekeraars wordt geaccepteerd. 

Taxateur Akkrum

Voor het laten uitvoeren van een taxatie, is het belangrijk dat de taxateur bekend is met het gebied. Kijk dus naar een taxateur in Akkrum.