Leningen

Direct geld lenen, een doorlopend krediet

Geld lenen

Een doorlopend krediet is een bijzondere vorm van een lening. Bij het doorlopend krediet spreekt u met de kredietverstrekker een kredietlimiet af. Dit is het maximale bedrag waarover u kunt beschikken. Ook spreekt u een vast percentage af dat u maandelijks zult betalen aan rente en aflossing. Deze rente is meestal variabel. Omdat u zelf bepaalt hoeveel van uw limiet u gebruikt en hoeveel van uw lening u aflost, is een doorlopend krediet een zeer flexibele lening.

 

Een doorlopend krediet wordt door meerdere financiële instellingen aangeboden, maar wordt ook vaak afgesloten bij de eigen bank. Er zijn limieten mogelijk vanaf pakweg 2.000 euro tot en met 75.000 euro. Rentepercentages variëren, maar reken altijd op minimaal vijf procent.

 

Wanneer een doorlopend krediet?

 

Van alle leningen is een doorlopend krediet de meest geschikte vorm als u niet precies weet hoeveel geld u nodig hebt. Bijvoorbeeld als u gaat verbouwen, of een nieuwe tuin laat aanleggen. Een doorlopend krediet is ook erg geschikt als u geld achter de hand wilt hebben.

 

U gaat immers pas rente betalen als u ook daadwerkelijk van uw kredietlimiet gebruik maakt. Bij plotselinge uitgaven is het in ieder geval beter om gebruik te maken van een doorlopend krediet dan om te kopen op afbetaling. Kopen op afbetaling is namelijk veel duurder, daar de bedrijven die u deze mogelijkheid bieden vaak veel meer rente rekenen. Op deze website kun je direct geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet.