financieel

Hypotheekadvies op maat

Het hypotheekadvies is een van de eerste stappen als je een huis wilt kopen. Als je weet hoeveel geld je tot jouw beschikking hebt dan weet je wat je kan kopen. Je kan dan binnen een bepaalde prijsklasse kan kijken of hier de woning van je dromen bij zit. Het is hierbij belangrijk om bepaalde afwegingen te maken zoals: Wat vind ik wel belangrijk en wat iets minder. Soms moet je ook gewoon tot de conclusie komen dat je beter nog even door kan sparen. Ben je 3 jaar verder dan kan je misschien wel dat droomhuis kopen. Als je meer spaart kan je namelijk ook meer geld lenen. 

Hypotheek berekenen

Bij een hypotheekadvies is het natuurlijk handig om gelijk de hypotheek te laten berekenen. Als je nog in de oriënterende fase zit kan je beginnen dit eerst online te doen. Online krijg je een goede eerste indruk van wat jouw budget ongeveer is. Dit advies dat je krijgt is dan niet helemaal perfect, maar het is meer een schatting. Ben je wat verder en wil je echt kijken wat je te besteden hebt. Dan kan je langsgaan bij een bedrijf die Financiële meesters in dienst heeft. Je krijgt dan geen schatting meer, maar je weet precies wat je te besteden hebt. 

Hypotheekadvies

Hoe wordt de hypotheek berekend

Tijdens het berekenen van de hypotheek worden alle zaken meegenomen die met geld te maken hebben. Er wordt bekeken wat jouw bezit is en hoeveel geld je op de bank hebt staan. Ook mogelijke schulden worden hierin opgenomen. Daarnaast is je inkomen ook heel belangrijk, misschien heb je wel een gezamenlijk inkomen. Een vaste baan is ook heel belangrijk bij het bekijken van wat je te besteden hebt. Zo wordt er een hypotheekadvies op maat gegeven.