Juridisch

Mediator Arnhem, waarom wel of niet?

Een mediator kan erg fijn en handig zijn voor veel koppels die in een echtscheiding zitten. Mediator Arnhem kan mensen helpen en begeleiden tot goede afspraken en regels. Want een scheiden is niet zomaar iets en daarom is het belangrijk dat dingen goed verlopen, anders krijg je alleen maar meer gedoe en problemen. Iets essentieels van deze persoon is dat je ten aller tijden geen mening mag geven over bepaalde problemen van de personen. Je moet zorgen dat je alleen bemiddeld wanneer nodig is, zonder kanten te trekken. Voor veel mensen kan het fijn zijn om zo’n persoon tijdens de gesprekken te hebben, maar voor sommige ook niet. Maar waarom?

Voordelen

Als jullie ruzie hebben of veel onenigheden hebben tijdens het scheiden, kan een mediator Arnhem wel fijn zijn voor sommige gevallen. Voordelen ervan zijn dat je zelf invloed hebt op de uitkomst van het gesprek, omdat de mediator alleen bemiddeld. De kosten van een mediator zijn lager dan andere, je komt op een gezamenlijke uitkomst en het is allemaal informeel. Doordat het informeel is is het voor vele fijner om een gesprek te voeren, dan met een advocaat bijvoorbeeld. 

Mediator Arnhem

Nadelen

Een mediator Breda kan tijdens het scheiden van mensen erg fijn zijn, maar in welke gevallen is het niet fijn? Als je er geen nodig hebt moet je het ook niet doen, als je samen helemaal geen problemen hebt bijvoorbeeld. Een nadeel is dat die persoon niks kan afdwingen omdat je zelf je afspraken en regels opstelt en deze samen met je partner bespreekt. Wat vooral vervelend is dat als je geen oplossing hebt samen en de afspraken niet goed verlopen, je alsnog geld betaald. De mediator staat los van de afspraken, en bemiddeld alleen. Maar ook zonder positieve uitkomst, betaal je de persoon.