financieel

De risico’s van investeren in vastgoed

geld investeren in vastgoed neemt een belangrijke plaats in. Het bezit van tastbare objecten is geruststellend, biedt een blijvende huur en de mogelijkheid tot wederverkoop in geval van problemen. Beleggen in onroerend goed is echter niet zonder risico’s en bepaalde ongemakken moeten worden vermeden om echt winstgevend te zijn.

De illiquiditeit van vastgoedinvesteringen

Omdat het niet meteen in contanten kan worden omgezet, is geld investeren in vastgoed riskant. Het is niet altijd mogelijk om uw investering op korte termijn terug te verdienen. Om het te kunnen vinden, moet je een koper vinden en veel regels volgen. Ook tijdelijk stoppen met beleggen is een risico op zich. Zolang er geen kopers zijn, worden eventuele investeringen in onroerend goed geblokkeerd. Als de markt aan het dalen is of in een recessie verkeert, kan het moeilijk zijn om te verkopen en kan het onroerend goed in waarde dalen wanneer een koper wordt gevonden.

Het risico van mede-eigendom

Elk appartement wordt op een andere manier beheerd, elk met zijn voor- en nadelen. U moet de kosten van het appartement zorgvuldig analyseren en vergelijken met de kosten van andere gebouwen met dezelfde kenmerken. Om de kosten van het appartement correct te lezen, moet u zich altijd afvragen wat er bij de prijs is inbegrepen. Het is ook belangrijk om de staat van de technische fondsen die toekomstige werkzaamheden zullen financieren volledig te begrijpen. Eveneens zullen we kennis nemen van de laatste werken en toekomstige werken die gepland zijn in het kader van de mede-eigendom, of in ieder geval die vermeld zijn tijdens de mede-eigendomsvergadering.

geld investeren in vastgoed

Het gebrek aan uiteindelijke winstgevendheid

In de ogen van sommige beginnende investeerders gaat geld investeren in vastgoed over het kopen van stenen en het verhuren ervan, en de inkomsten uit de huur zouden inkomen moeten zijn. De zaken liggen echter veel gecompliceerder en er moet rekening worden gehouden met alle kosten die de investering met zich meebrengt en de mogelijke inkomsten die daaruit kunnen worden gehaald. Het rendement op onroerend goed fluctueert volgens vele parameters: belastingen, uit te voeren werken, terugkerende lasten, huur …