auto

Welke gegevens kun je vinden met een kentekencheck?

Het laten uitvoeren van een kentekencheck is niet alleen handig, maar ook verstandig. Wanneer je een tweedehandse auto wilt aanschaffen is het altijd verstandig om een kentekencheck te laten uitvoeren, omdat je natuurlijk niet opgelicht wilt worden. Voor de mensen die nauwelijks weet hebben over auto’s, is de kentekencheck dus heel handig. Soms kan het voorkomen dat je niet alle nodige informatie kan krijgen van de verkoper of de verkoper geeft je een te hoog bedrag voor een lage kwaliteit auto. Het is daarom altijd verstandig om eerst zelf een controle te doen over het voertuig.

De gegevens van een voertuig kun je makkelijk en gratis achterhalen bij de RDW of bij een van de RDW erkende website. Zo kun je ook gegevens middels een kentekencheck verschaffen bij www.kentekencheckgratis.nl. De RDW is namelijk een belangrijk orgaan in Nederland en zij beschikken over alle informatie over de voertuigen op de openbare wegen met een kentekencheck. Om een kentekencheck te laten doen heb je alleen het kentekennummer nodig en je ziet binnen enkele secondes alle nodige informatie over het voertuig.

Je kunt namelijk 2 soorten gegevens vinden bij het uitvoeren van een kentekencheck:

  • Juridische gegevens:
    Bij een kentekencheck vind je altijd een stukje geschiedenis over het voertuig. Je kan dus de toelatingsdatum zien, tenaamstellingsdatum, de APK-vervaldatum, je kan zien als de auto WA-verzekerd is etc…
  • Technische gegevens:
    Met technische gegevens wordt bedoeld gegevens over de auto zelf. Bijvoorbeeld type auto, merk, model, kleur, uitvoering, zitplaatsen, de motor, gewichten, uitlaat, aantal cilinders etc..