Hypotheek rente

Een nieuw huis kopen? 3 Tips om in aanmerking voor een tweede hypotheek te komen

Het aanvragen van een tweede hypotheek is een goede manier om uw aanbetalingsbedrag tot een minimum te beperken en meer geld op uw bankrekening te houden. Het kan u ook helpen om PMI-betalingen te vermijden, en sommige kredietverstrekkers kunnen zelfs afzien van escrow’s voor belastingen en verzekeringen als u een tweede hypotheek gebruikt in plaats van een hoger bedrag van de eerste lening. Als u van deze voordelen gebruik wilt maken, vraagt u zich misschien af wat er nodig is om een tweede hypotheek aan te vragen. Bij het volgen van deze tips kunt u gemakkelijker de financieringsstructuur creëren die u wenst.

Zorg dat je aanvraag bovenop de stapel komt

De financiële omstandigheden kunnen in de loop van het kredietproces veranderen, maar het is meestal het beste om vooraf een tweede lening aan te vragen. Een tweede hypotheek verandert de manier waarop de eerste leningaanvraag wordt onderschreven en kan de voorwaarden waarvoor u in aanmerking komt veranderen. Daarnaast is er vaak een ander acceptatieproces voor de tweede hypotheek. Door beide lening aanvragen tegelijkertijd te doen, kunt u tijd besparen en de noodzaak van backtrack door middel van acceptatie tot een minimum beperken.

Werken met een hypotheek makelaar

Sommige hypotheekverstrekkers zullen u zowel een eerste als een tweede lening verstrekken, maar het is veel gebruikelijker dat deze twee hypotheken afkomstig zijn van verschillende financiële instellingen. Sommige banken en directe kredietverstrekkers zullen slechts met een handvol bedrijven voor de tweede lening werken, maar een hypotheek makelaar kan misschien wel rondkijken om de beste algemene deal te krijgen op uw tweede hypotheekvoorwaarden. Daarom, als u van plan bent om een tweede hypotheek aan te vragen, kan er voordeel zijn met het werken met een hypotheekadviseur

Overweeg om schulden af te lossen

U moet in aanmerking komen voor zowel uw eerste als tweede lening, maar de betaling voor beide zal in aanmerking worden genomen bij het afsluiten van de verzekering. Als u een hoge schuld/inkomensverhouding heeft, kunt u overwegen om een hogere tweede hypotheek aan te vragen om een deel van de uitstaande schuld af te lossen. U kunt met uw vertrouwde kredietverstrekker of hypotheekbedrijf samenwerken om creatief na te denken over de beste algemene structuur van uw financiering en om te bepalen of er voor of bij de afsluiting schulden moeten worden afbetaald.
Een tweede hypotheek biedt u vele voordelen bij de aankoop van een huis. Spreek vandaag nog met uw kredietverstrekker of makelaar, zoals Hypotheek24, over de opties die beschikbaar zijn voor een tweede hypotheek voor de aankoop van uw huis.