Juridisch

Op zoek naar een notaris?

Bent u op zoek naar een notaris die u kan helpen? Weet u niet zo goed waar u moet zoeken? Dan zijn hier een paar tips voor u.

Zoek online

Online zijn er tientallen websites die u kunnen helpen bij de zoektocht naar een passende notaris voor uw zaak. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar de goedkoopste notaris? Neem deze woorden dan mee in uw zoekresultaten. Dit kan u helpen bij het specifieker zoeken. Er zijn namelijk zoveel verschillende notarissen. Zo kunt u de hulp van een notaris inschakelen bij onder andere familie zaken als; een samenlevingscontract, een tweetrapstatement, voogdij en huwelijkse voorwaarden. Verder zijn er ook notarissen op het gebied van huis en hypotheek en die kunnen u zoal helpen bij; een losse hypotheekakte, het oversluiten van een hypotheek, akte van verdeling met woning en een koopovereenkomst. Daarnaast zijn er ook nog notarissen voor bedrijven en stichtingen en die kunnen u onder andere helpen bij; de oprichting van een BV, de oprichting van een stichting en een aandelenoverdracht.

Bent u juist meer op zoek naar een notaris dicht bij u in de buurt dan kunt u het beste uw locatie/omgeving in de zoekresultaten meenemen, zoals “Notaris Amsterdam”. Dit zorgt ervoor dat de zoekmachine gerichter te werk gaat.

Veel websites die een overzicht bieden van verschillende notarissen hebben een goede klantenservice. Zo kunt u bellen en mailen met het desbetreffende bedrijf. De medewerkers kunnen uw vragen beantwoorden en u helpen waar nodig.

Vraag rond

Online bied vele mogelijkheden, maar vaak krijgt u het beste advies van vrienden, familie en kennissen. Vraag naar hun ervaringen als zij hulp hebben gehad van een notaris. Zij kunnen u de voor- en nadelen geven van de desbetreffende notaris en u kunt deze punten dan meenemen bij uw keuze proces.