Juridisch

Heb je een BKR registratie? Wanneer is het handig deze laten verwijderen?

Het hebben van een BKR registratie kan je behoorlijk veel stress en irritatie opleveren. Want als je wellicht net een leuke woning hebt gevonden en je wilt hiervoor een hypotheek afsluiten, maar je staat negatief geregistreerd bij het BKR kan je dat nog wel wat problemen opleveren. Zo kun je net je droomhuis missen, terwijl je er feitelijk wel de mogelijkheden toe zou hebben. Dit kan zomaar komen door een te late betaling en daardoor sta je met een negatieve registratie bij het BKR. Soms terecht, maar soms ook door een onterechte registratie. Zo’n registratie blijft nog wel even staan, dus wil je dat in sommige gevallen sneller oplossen. We bekijken even wat de mogelijkheden hiertoe zijn en wanneer je wel of niet hoeft te verwijderen.

Hoe kun je een BKR verwijderen?

Zelf een BKR codering verwijderen kan nogal een vermoeiende en tijdrovende klus zijn. Je hebt er zelf waarschijnlijk weinig verstand van en je investeert wellicht veel tijd in het verwijderen van zo’n registratie en dan heb je nog steeds niet de garantie op succes. Je kunt er ook voor kiezen een negatieve registratie te laten verwijderen door een specialist. Een specialist kan voor jou inschatten wat de mogelijkheden zijn en zij werken daar dagelijks mee. De kans op succes is groter, doordat zij veel vaker dergelijke trajecten hebben meegemaakt en ook juristen in dienst hebben. Zo’n bedrijf is Dynamiet Nederland. Zij houden zich dus dagelijks bezig met het verwijderen van BKR registraties.

De voordelen van het verwijderen van een registratie

Een positieve BKR registratie hoef je niet te verwijderen. Die registratie zegt eigenlijk gewoon dat je netjes je betalingen hebt afgerond en dus positief geregistreerd staat bij het BKR. Een negatieve registratie is dus degene die jou problemen op kan leveren. Zo’n registratie blijft maar liefst 5 jaar staan en kan je dus belemmeren in het aanvragen van een hypotheek. De voordelen van het verwijderen zetten we nog even op een rijtje:

  • Je staat niet meer negatief geregistreerd. Dit zorgt ervoor dat je geen problemen meer hebt bij het aanvragen van een hypotheek.
  • Een positieve registratie zorgt ervoor dat geldverstrekkers eenvoudiger leningen verschaffen.
  • Ook terechte registraties zijn te verwijderen. Een specialist bepaalt vooraf of het mogelijk is te verwijderen en je betaalt dus alleen als de kans op slagen groot is. Geen onnodige kosten als het scoringspercentage niet zo hoog is.