financieel

Veilig op vakantie

Ga je naar het buitenland op vakantie dan heb je de kans dat buiten de Europese Unie je bankpasje niet overal werkt. Het is te begrijpen dat je niet met een pak geld op stap gaat, je wilt tenslotte met een veilig en goed gevoel over straat kunnen. Door een creditcard te gebruiken kun je overal ter wereld in iedere gelegenheid betalen, of dit nu een winkel is, een hotel of om een auto te huren. Het voordeel is ook dat je niet direct geld op je rekening hoeft te hebben, pas aan het eind van de maand krijg je een overzicht wat je allemaal hebt betaald. 

Verzekeringen en acties

Wanneer je met een creditcard betaald zijn bij de meeste aanbieders je aankopen een bepaalde tijd verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging. Kijk goed naar de voorwaarden want deze verschillen per aanbieder, zo hebben ze niet allemaal dezelfde garanties bij verlies of diefstal. Wel bieden veel maatschappijen de kans om gespreid te betalen, let hierbij wel op dat er dan rente over het openstaande bedrag gerekend wordt Deze rente kan bij hogere bedragen flink oplopen op jaarbasis. Op de website van credit-card.nu vergelijk je eenvoudig de verschillende aanbieders van een creditcard.

creditcard

Jaarlijkse bijdrage

Een creditcard kent natuurlijk niet alleen maar voordelen, een nadeel van de kaart zijn de terugkerende jaarlijkse bijdrage die je moet betalen. Het grote voordeel van de kaart is dat deze op de meeste plaatsen wordt geaccepteerd, koop je iets in een webshop die in het buitenland is gevestigd kun je eenvoudig met de kaart betalen. Kort gezegd je kunt de kaart overal gebruiken waar je bankpas wordt geweigerd, door bepaalde verzekeringen die je als optie erbij kunt nemen winkel je altijd met een lekker gevoel in binnen en buitenland. Let goed op de kosten die misschien worden gerekend bij betalen of pinnen van geld.