Uitvaart

Informatie over wat kost een uitvaart?

De vraag ‘wat kost een uitvaart?’ ga ik beantwoorden. De begrafeniskosten zijn voor op dit moment volgens de consumentenbond, voor een netjes verzorgde uitvaart, gemiddeld zo’n 8.000 euro. De begrafeniskosten bestaan vooral uit de grafkosten. Het verschilt per gemeente hoeveel het kost. Voor iedere uitvaart moet je basiskosten betalen. Er zijn ook andere begrafeniskosten waar je natuurlijk rekening mee moet houden. Denk maar aan een ceremonie, de rouwauto en een catering. 

wat kost een uitvaart

Hoeveel kost een crematie?

De gemiddelde kosten van een verzorgde crematie is rond de 6500 euro. Voor een crematie betaal je verder ook basiskosten voor de diensten van de uitvaart verzorger. Je hebt naast de basiskosten ook andere kosten, zoals de kosten in het crematorium zelf, de kosten van de urn, verstrooiing of bijzetting. De kosten in het crematorium zelf zijn gemiddeld zo’n 3.000 euro. 

Hierboven zie je het antwoord op de vraag ‘wat kost een crematie?’. Wat is nou het verschil tussen de kosten van de begrafenis of crematie? De kosten verschillen niet zo erg van elkaar. Als je kiest voor een begrafenis dan zal dit op een lange termijn wel duurder zijn, want je blijft betalen voor de grafkosten. Als je beter zicht en grip wilt hebben op de kosten van een uitvaart dan kun je het best een uitvaartverzekering afsluiten. Als je een uitvaartverzekering afsluit dan weet je zeker dat de uitvaart goed geregeld zal worden. Een uitvaartverzekering kun je al vanaf 1,99 per maand laten afsluiten.